Kategori:Vestre Trysil Idrettslag og Tørberget Historielags turmål 2021

Fra Trysilnavn
Hopp til navigering Hopp til søk

Tørberget Historielags har gjennom noen år jobbet med et stiprosjekt og har blant annet ryddet og merket Gamle Trysilvegen fra Midtskogsberget til Varaholla. Flere stier er under rydding og vil bli merket fortløpende. I tillegg jobber Tørberget Historielag med å dokumentere stedsnavn, og spesielt ta vare på den skogfinske stedsnavnhistorien.

Vestre Trysil Idrettslag hadde gjennom hele påsken 2021 arrangementet "5 på topp", 5 turmål tilgjengelig på ski truger eller på beina opp til 5 ulike topper i Tørberget og grendene rundt. Dette ble et svært vellykket tiltak og mange tok turene rundt om og nesten 70 personer var innom alle fem toppene.

Her var det rom for et samarbeid på tvers av lagene, og sammen har Vestre Trysil Idrettslag og Tørberget Historielag satt opp en rekke "Stedsnavnposter" i Varaholla, Tørberget, Midtskogsberget, Rysjølia og Storsvea.

På hvert sted er det satt opp treskilt med det aktuelle stedsnavnet, samt postkasse med informasjon om hvordan man kan registrere turen elektronisk ved hjelp av en QR-kode, eller også manuelt i en bok hvis nettdekningen er dårlig. I tillegg er det på alle steder en QR-kode til det aktuelle stedet på Trysilnavn.no, slik at man kan lese mer om det aktuelle stedet.

Koordinater og kart

Se på [kartet]

Velkommen ut på tur!